Vape Ban på E-juice har precis börjat. Här är vad som kommer att förändras—och vad som inte kommer.

Vape Förbud på e-juice från en butik så som Vape.se. Välkomna. Runt om i landet undrar vapers och föräldrar och tonåringar och politiker och människor som försöker sluta cigaretter: vad betyder detta? Du kunde inte klandras för att vara förvirrad som fan.

Under det senaste året har vi ryckts fram och tillbaka och i sidled på status vaping. CDC började räkna upp vapingrelaterade sjukdomar och dödsfall medan Juul stängde sin smaksatta pod shop (det säljer fortfarande mentol och tobaksblad). Apple förbjöd vaping-relaterade appar från App Store, och Kongressen höjde den lagliga åldern för att köpa tobak till 21. Vissa städer och stater antog sina egna förbud men såg dem sedan huggas ner i domstolarna. Vape förespråkare hävdar fortfarande nikotinkapslar hjälpte dem att sluta röka tobaksfyllda cigaretter.

Senast har tillströmningen av vaping-relaterad sjukdom och dödsfall tycktes sakta, och CDC: s undersökningar pekar på bootleg THC pods som den främsta oroen. Och president Trump gick från en hård Anti-smaksatt vape hållning till en mjuk, jag-har-talat-down-by-lobbyister-och-kampanj-rådgivare hållning. Det är Trumps nationella “smakförbud” som träder i kraft på denna rättvisa torsdag. Här är vad det betyder.